Ga je een auto huren in Amerika? Gemakshalve ga ik ervan uit dat je op het punt staat om een schitterende rondreis door (een deel van) Amerika te maken. Een fantastische ervaring!

Op deze pagina (en gehele website) vind je informatie over het huren van een auto in Amerika. Van praktische informatie, prachtige routes en mooie autorondreizen door Amerika. Enjoy the ride!

Praktische informatie autohuur Amerika

Een auto huren in Amerika is snel en eenvoudig te regelen. Toch zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden of die goed zijn om te weten:

Waar huur ik een auto in Amerika?

Het online boeken van een huurauto is (uiteraard) geen enkel probleem. Er zijn er tal van opties. Zo kun je rechtstreeks bij een autoverhuurbedrijf huren, zoals Hertz, Avis of Europcar.

Daarnaast heb je nog de zogenaamde aggregators (vergelijkers), websites waar je het aanbod van verschillende autoverhuurbedrijven eenvoudig kunt vergelijken. Een goed bedrijf om een auto te huren is Autoeurope.nl.

Een aantal voordelen op een rij:

 • Autoeurope.nl is een volledige Nederlandstalige website.
 • Je zoekt een huurauto bij alle grote autoverhuurbedrijven. Het is dus eenvoudig om de voordeligste deal te vinden.
 • Bij Autoeurope.nl kun je tot 48 uur voor de reservering kosteloos annuleren.
 • De recensies van Auto Europe NL zijn zeer positief. Benieuwd? Lees ze hier.
 • De klantenservice van Autoeurope.nl is telefonisch goed bereikbaar (+31 85 001 2614). Maandag t/m vrijdag: 09:00 tot 20:30. Zaterdag: 09:30 tot 17:00. Zon- en feestdagen: 10:30 tot 18:00.

Prachtige routes door Amerika

Amerika is gemaakt voor een rondreis met een huurauto! Het land telt ontelbaar veel mooie routes, nationale parken en steden. Jaarlijks reizen dan ook tientallen miljoenen mensen naar Amerika om de imposante steden en het natuurschoon te bewonderen. Een aantal schitterende routes op een rij:

 • De iconische Route 66: Ruim 4.000 kilometer van Chicago naar Los Angeles.
 • Highway 1: Adembenemende route langs de grote Oceaan tussen Los Angeles en San Fransisco,
 • Florida Keys: Rij in ruim 3 uur (zonder tussenstop) over de prachtige eilandengroep (ruim 1.700 kleine eilanden), gelegen tussen Miami en Key West.
 • Blue Ridge Parkway: Schitterende 750 kilometer lange weg omgeven met bergen, tunnels en bossen. Blue Ridge Parkway is gelegen in de staten Virginia en North Carolina. Meer informatie over to bezienswaardigheden vind je hier.

Benieuwd naar meer mooie autoroutes door Amerika? Lees hier de 10 mooiste autoroures door de Verenigde Staten!

Rondreizen door Amerika

Een huurauto in Amerika kun je los boeken maar ook als onderdeel van een pakketreis. Boek je een dergelijke kant-en-klare rondreis dan zijn vlucht, hotel en autohuur vaak inbegrepen. Ga je voor gemak dan is een uitgestippelde rondreizen zeer interessant.

Neem eens een kijkje bij de Amerika reizen van de volgende reisoverganisaties:

Autorijden in Amerika

Rijden in Amerika verschilt niet veel met rijden in Europa. Ook qua drukte op de wegen, bijvoorbeeld op de ringweg van Los Angeles, zijn we hier in Nederland heel wat gewend. Uiteraard zijn er toch een paar verschillen, de belangrijkste op een rij:

 • Verkeerslichten staan niet voor, maar voorbij de kruising.
 • Verkeerslichten veranderen direct van kleur: rood bij jou betekent direct groen voor de andere kant. Snel door oranje glippen kun je beter niet doen.
 • Naambordjes van zijstraten hangen meestal onder de verkeerslichten.
 • Verkeer van rechts heeft in Amerika altijd voorrang.
 • Richting aangeven is niet de sterkste kant van de Amerikanen in het verkeer. Let dus goed op wat het verkeer voor of achter je aan het doen is. In Amerika mag je zowel rechts als links inhalen.
 • Wegen in Californië zijn breder dan Europese en hebben vaak ook meer rijbanen, ook in de bebouwde kom.
 • Huurauto’s in Amerika hebben altijd een automatische versnellingsbak.

Ben je er klaar voor om een auto te huren in Amerika? Het is ronduit een geweldige ervaring! Je huurauto zal je door schitterende natuur en imposante steden loodsen, vooral die combinatie maakt Amerika zo fantastisch. Enjoy the ride!