Indien mogelijk natuurlijk… Want heel eerlijk; gelijk je huurauto ophalen bij het vliegveld na een lange reis is wel zo prettig. Het vliegveld mijden is dus ook grotendeels een persoonlijke afweging, ga je voor comfort of voor de beste deal?

De kosten voor een huurauto op het vliegveld kunnen echter fors hoger liggen dan op een locatie op enkele kilometers afstand. Mensen op het vliegveld kijken over het algemeen niet veel verder dan “the next counter” en ze willen snel door naar hun eindbestemming. Omstandigheden waar de autoverhuurbedrijven handig gebruik van maken!

Je kunt de prijsverschillen natuurlijk eenvoudig vergelijken. Zo kun je op vergelijkingswebsite Autoeurope.nl zoeken naar een huurauto op “Los Angeles International Airport (LAX)” of op “Los Angeles All Locations”. En vergelijk vervolgens de prijzen!

Hoe groot zijn de verschillen?

De website Tripsavvy schreef recent een artikel over de hogere kosten van een huurauto op het vliegveld (bron: Tripsavvy ). Bij 10 van de 15 autoverhuurbedrijven lagen kosten voor het huren van een auto hoger op het vliegveld.

Bij het huren van een auto van zondag t/m woensdag liep het verschil uiteen van $25 tot $85 voor de gehele huurperiode. Reken dat maar eens door naar een roadtrip van 2 weken, dat kan best oplopen.

Wat is de reden van de hogere prijzen?

De reden voor de hogere prijzen? Een aantal:

  1. Omdat het kan: Op het vliegveld is er simpelweg meer vraag naar huurauto’s. En bolstrekt logisch; het is comfortabeler om je huurauto te regelen zodra je uit het vliegtuig stapt (iets met vraag en aanbod).
  2. Belastingen: Autoverhuurbedrijven hebben op het vliegveld te maken met additionele belastingen waar ze buiten het vliegveld geen last van hebben.
  3. 24h per dag geopend: Autoverhuurbedrijven op het vliegveld zijn doorgaans 24h per dag geopend, erg handig en ook daarom in veel gevallen duurder.

Kortom, vergelijk de prijzen dus goed op Autoeurope.nl om de beste deal te vinden!