De meeste rondreizen door Amerika tellen zo’n 12 a 21 dagen. In deze periode leg je zo’n 1.200 a 2.400 kilometer af. Sommige dagen van je reis staan vooral in het teken van reizen, soms ruim 500 kilometer op een dag. Best prettig om het stuur zo nu en dan af te kunnen wisselen!

Toeslag kan oplopen tot $13,50 (per dag!)

Helaas rekenen de meeste verhuurbedrijven in Amerika een toeslag voor een extra bestuurder. Dit bedrag kan oplopen tot $13,5 per dag, dat kan dus best in de papieren lopen bij een rondreis van 21 dagen.

Helaas laten de verhuurbedrijven zich niet eenvoudig vergelijken als het om de extra bestuurder toeslag gaat. Bij sommige verhuurders geldt de toeslag niet voor je echtgenoot, bij anderen wel. Daarnaast kunnen reglementen binnen een verhuurbedrijf verschillen per staat of zelfs per verhuurlocatie.

Kortom: Lees het verhuurcontract voordat je deze ondertekent en kom niet voor verrassingen te staan.

TIP: Bij Autoeurope.nl is een extra bestuurder vaak gratis inbegrepen. Op deze website kun je alle autoverhuurbedrijven eenvoudig met elkaar vergelijken. Neem dus zeker daar een kijkje!

Uitzonderingen

Ga je een auto huren in Californië? Goed nieuws! De wet in Californië heeft het autoverhuurbedrijven verboden om een extra bestuurder toeslag te heffen. Start je rondreis in Californië dan zit je dus goed, ook als je meerdere staten aandoet tijdens je reis (het gaat om de ophaalplaats).

Huur je een auto in New York? Ook dan zit je redelijk goed. De “additional driver fee” is beperkt tot een maximum van $3 per dag. (bron: Foxnews).

Toeslag per autoverhuurbedrijf

Hieronder tref je een overzicht met de reglementen per verhuurbedrijf (let op: Bekijk je verhuurcontract goed om verrassingen te voorkomen):

  • Hertz: Rekent een toeslag van $13.50 per extra bestuurder per dag met een maximum van $189 per verhuur. Deze toeslag geldt ook voor je eventuele echtgenoot/partner. (bron Terms & Conditions Hertz).
  • Budget Rent a Car: Rekent $13 per dag per extra bestuurder met een maximum van $65 per verhuur. Uitzondering hierop is de staat Nevada, waar de toeslag $10 per dag bedraagt, wederom met een maximum van $65. Voor je echtgenoot/partner geldt toeslag niet! (bron: FAQ Budget).
  • Alamo: Rekent een toeslag van $12 per extra bestuurder per dag. Deze toeslag geldt ook voor je eventuele echtgenoot/partner. (bron FAQ Alamo).
  • National: Rekent een toeslag van +/- $12 per extra bestuurder per dag. In diverse staten komt deze toeslag te vervallen (California, Illinois, Missouri, Nevada, Oregon, Wisconsin) (bron FAQ National).
  • Dollar: Dollar is onduidelijk over de toeslag. (bron: Policies Dollar)
  • Europcar: Europcar is onduidelijk over de toeslag. (bron: Policies Europcar)
  • Thrifty: Thrifty is onduidelijk over de toeslag. (bron: Policies Thrifty)
  • Avis: Avis is onduidelijk over de toeslag. (bron: Policies Avis)

De voorwaarden en kosten kunnen flink uiteenlopen, en dat is best te merken bij een rondreis van 21 dagen. Goed dus om kritisch naar te kijken bij het huren van een auto in Amerika.

En vergelijk vooral alle prijzen op Autoeurope.nl waar een extra bestuurder vaak inbegrepen is bij de prijs.