Voor veel reizigers niet relevant, maar ben je 18, 21 of zelfs 24 jaar? In veel gevallen betaal je een toeslag voor je huurauto.

Wil je een auto huren uit de Adrenaline, Dream of Prestige Collection (bijzondere en exclusieve auto´s)? Die krijg je helaas niet mee als jonge bestuurder.

Prijsverschillen voor jonge bestuurders

Als jonge bestuurder heb je het helaas te stellen met een flinke portie argwaan in de vorm van extra toeslagen.

Huur je bij Hertz een eenvoudige Chevrolet Spark dan ben je +/- 200 euro kwijt (7 dagen, periode juni). Blijk je echter jonger dan 25 jaar te zijn, dan betaal je bijna 400 euro, bijna een verdubbeling.

Ben je jonger dan 20 jaar? Dan kun je helaas niet huren bij Hertz (dit geldt overigens ook voor andere grote verhuurders zoals Alamo, Budget, Dollar en Sixt).

Bij andere bekeken auto’s, bijvoorbeeld de 5 persoons SUV of een cabriolet, bedraagt het prijsverschil zo’n 50 a 65%. Dat is een forse tegenvaller.

Vergelijk de autoverhuurbedrijven

TIP: Vergelijk alle autoverhuurbedrijven op Autoeurope.nl.

Je kunt de prijsverschillen eenvoudig bekijken. Voer eerst een normale zoekopdracht uit en bekijk de prijzen. Voor daarna wederom een zoekopdracht uit, en zet het vinkje “Leeftijd bestuurder 25-69” uit en bekijk wederom de prijzen.

Zie vervolgens de prijsverschillen tussen de eerste en tweede zoekopdracht.

Je zult zien dat er vaak een autoverhuurbedrijf zal zijn die wel een auto verhuurt voor een reguliere prijs, bijvoorbeeld autoverhuurbedrijf Fox rent a car. Op deze manier betaal je niet (of minimaal) meer dan een bestuurder die ouder is die 25 jaar is of ouder.

Ik ben jonger dan 20. What to do?

Gelukkig, er zijn mogelijkheden om een auto te huren! Bij deze een overzicht met verhuurbedrijven die je kunnen helpen:

Bekijk de voorwaarden goed!

De “young driver fee” bedragen kunnen flink uiteenlopen per verhuurder en per staat/verhuurlocatie. Zo varieert de toeslag bij Sixt van $14,99 tot $35 met een maximum van $279,98 per verhuur (bron Sixt Rules & Restrictions).

Bij Budget loopt de toeslag uiteen van $15 tot $27, afhankelijk van de verhuurlocatie (bron: Budget Restrictions).

Kortom, vergelijk de prijzen goed op Autoeurope.nl en vind eenvoudig de beste deal.

Je kunt als (relatief) jonge bestuurder gelukkig een auto huren in de VS. Financieel niet heel aantrekkelijk, maar nog 5 jaar wachten op je 20’ste is niet bepaald “living the (American) dream”. De rondreis door het prachtige Amerika zal de extra kosten ruimschoots compenseren 😀