Route 1 Californie

Rondreis door Amerika

Voor veel mensen is het een droom: een rondreis door Amerika. Er zijn tal van reisorganisaties die prachtige rondreizen door Amerika aanbieden. In het grote aanbod rondreizen verdwaal je snel; welk gebied, hoe lang, een groepsreis of een privé reis en welke reisorganisatie? Op deze pagina hebben we alle mogelijkheden zoveel als mogelijk uiteengezet, zodat je jouw perfecte rondreis door Amerika kunt boeken.

Door welk gebied wil je een rondreis maken?

Nederland past ruim 250 keer in het grote Amerika. En dat merk je tijdens je rondreis; de afstanden kunnen erg lang zijn. Één van de belangrijke vragen is uiteraard: in welk gebied wil je graag een rondreis maken? Er zijn kortweg 3 populaire gebieden: West Amerika, Oost Amerika en Florida. Weet je welk gebied je wilt aandoen? Dan wordt het al stukken eenvoudiger om de perfecte rondreis uit te zoeken.

Een groepsrondreis of een privé reis door Amerika?

Zoek je een groepsrondreis door Amerika of een individuele (privé) rondreis? Zoals de naam al zegt reis je bij een groepsreis met een groter reisgezelschap. De grote van de groep kan oplopen tot zo’n 40 reizigers. Je volgt gedurende de reis het programma van de reisleiding en er is weinig ruimte om hiervan af te wijken. Houd daar bij een groepsrondreis rekening mee. 

 

Bij een individuele rondreis heb je zelf veel meer vrijheid. Je zult zelf wel meer moeten regelen, al is het alleen al het zelf rijden van de route. Wat ons betreft is de reis juist een geweldige ervaring van het maken van een rondreis door Amerika: op deze pagina vind je daarom alleen individuele rondreizen.

Alle informatie over de meest prachtige rondreizen door Amerika!

Rondreis door West Amerika

De meeste rondreizen door Amerika zul je vinden in West Amerika. Het gebied is ongekend populair wegens de grote diversiteit aan indrukwekkende steden en prachtige natuur in de nationale parken. Bij veel rondreizen door Californië worden drie grote steden vaak aangedaan: San Francisco, Las Vegas en Los Angeles. Deze drie steden zijn goed te bereizen met de auto en zijn omgeven door prachtige nationale parken.

 

San Francisco

Als je een rondreis maakt langs deze steden zul je merken dat San Francisco, Las Vegas en Los Angeles ieder een geheel eigen identiteit hebben. De steden lijken in geen enkel opzicht op elkaar. Zo heerst er in San Francisco een hele Europese sfeer, wat tot uiting komt in de gemoedelijke sfeer en de hoge levensstandaard. In San Francisco zijn de zaakjes goed geregeld. De technologie-branche viert hoogtijdagen in het nabijgelegen Silicon Valley, de thuisbasis van internetgiganten als Google, Netflix en Tesla.

 

San Francisco wordt gekenmerkt door de enorme hoogteverschillen. En dat merk je als toerist: uit eigen ervaring kan ik zeggen dat een wandeling door de stad behoorlijk intensief is. De hoogteverschillen zijn een toeristische trekpleister op zichzelf, zo kun je de stad verkennen met de tram die je verkenning door de stad een stuk aantrekkelijker maken. Andere ‘things to do in San Francisco’ zijn het gevangeniseiland Alcatraz (tip: wegens populariteit is tijdig boeken gewenst) en de Golden Gate Bridge (tip: huur fietsen voor een tocht over de Golden Gate Bridge).

Rondreis Golden Gate Bridge
Golden Gate Bridge
Tram Los Angeles

18 dagen San Francisco, Las Vegas en Los Angeles + nationale parken

Er zijn veel rondreizen door West Amerika te vinden die alle drie de steden aandoet. De afstanden zijn echter groot, mijn advies is dan ook om ruim twee weken voor de reis uit te trekken. Verder is de omliggende natuur prachtige, met nationale parken als Yosemite, Zion en de Grand Canyon. FOX Reizen biedt een rondreis van 18 dagen aan die al deze ingrediënten bevat!

Las Vegas

Een stad die ook absoluut de moeite waard is tijdens je rondreis door West Amerika is Las Vegas. De stad ligt middenin de woestijn en wordt gezien als de gokstad van de wereld. De stad is echt ingericht op mensen die zich onder willen dompelen in alle gekte die de stad te bieden heeft: casino’s, concerten, shows en uitgaansgelegenheden. Ben je met je gezin in Las Vegas? Dan zal één of twee dagen voldoende zijn om te proeven aan de bijzondere wereld van de Las Vegas Strip.

Rondreis langs Las Vegas

Goedkope rondreis langs San Francisco, Las Vegas en Los Angeles

Laat je tijd of budget het niet toe om 2,5 a 3 weken naar West Amerika af te reizen? Reisorganisatie NRV biedt een rondreis aan van slechts 10 dagen. Houd er rekening mee dat je op sommige dagen grote afstanden moet afleggen.

Los Angeles

Los Angeles is de grootste stad van Californie. De stad telt bijna 4 miljoen inwoners. Veel rondreizen door West Amerika hebben Los Angeles als start- of eindpunt, door de uitstekende verbinding tussen Schiphol en de luchthaven van Los Angeles. De stad telt ontelbare toeristische trekpleisters, waaronder Route 66 welke eindigt aan het strand van Santa Monica in Los Angeles.

 

Reis je met kinderen door West Amerika? Dan is Los Angeles een absolute ‘must do’. Op het strand van Los Angeles en de boulevards is het goed vertoeven met kinderen. Daarnaast kun je diverse pretparken bezoeken, zoals Disneyland en Universal Studios. 

Welke reisorganisaties bieden rondreizen door Amerika aan?

NRV

De naam van reisorganisatie NRV staat voor Nederland Reist Voordelig. Zoals de naam al doet vermoeden biedt NRV hele betaalbare rondreizen door West Amerika aan, variërend van +/- €1.150 voor 10 dagen tot +/- €2.500 voor 23 dagen. Op Reisgraag.nl wordt NRV beoordeeld met een 7,4 (zie beoordelingen).

KRAS

Reisorganistatie Kras bestaat al sinds 1922 en is opgericht door Johan Kras. Tegenwoordig is het bedrijf in handen van het grote TUI. De prijzen van Kras varieren van zo´n €500 (5 dagen Florida) tot €2.500 (23 dagen West USA) per persoon. Op Reisgraag.nl wordt Kras beoordeeld met een 6,4 (zie beoordelingen). 

FOX REIZEN

FOX Reizen is al sinds jaar en dag specialist op het gebied van rondreizen door Amerika. De prijzen liggen iets hoger dan bij NRV en Kras. De prijzen varieren van +/- €1.300 (14 dagen West USA) tot +/- €2.600 (28 dagen West USA). Op Reisgraag.nl wordt FOX Reizen erg goed beoordeeld, namelijk met een 8,5 (zie beoordelingen).

DE JONG INTRA

De Jong Intra is een grote reisorganisaties opgericht in 1972. Het bedrijf biedt enorm veel type reizen aan: van busreizen tot wintersport. De prijzen varieren van +/- €850 voor 9 dagen Florida tot +/- 2.050 voor 22 dagen West Amerika. Op Reisgraag.nl wordt De Jong Intra uitstekend beoordeeld met een 8,5 (zie beoordelingen).

TIP: The Griffith Observatory

Het bezoeken van The Griffith Observatory vonden we één van de gaafste uitstapjes tijdens onze rondreis door West Amerika. Het uitzicht over Los Angeles is adembenemend (zie ook onderstaande video).
Bezoek ook vooral de Samuel Oschin Planetarium. Toegang tot het gebouwd, het observatiedeck en de telescopen is gratis. Tegen betaling ($7 voor volwassenen en $3 voor kinderen tussen 5 en 12 jaar oud) kun je ook het theater bezoeken waar je shows kunt bekijken over het ontstaan van de aarde en de kosmos. Let op: parkeren bij The Griffith Observatory kost $6 a $10 per uur.
(bekijk hier de actuele openingstijden en het programma)

Rondreis door Florida

Florida is een ongekend populaire vakantiebestemming. De Amerikaanse staat Florida ligt in het zuidoosten van de Verenigde Staten en heeft een Subtropisch klimaat. Het is daarmee een populaire “winterzon” vakantie. Ook in de donkere maanden in Nederland ligt de gemiddelde temperatuur in Florida nog ruimschoots boven de 20 graden.

Miami is de grootste stad van Florida en het is het startpunt van veel reizen door Florida. Miami is een bruisende stad met als hoogtepunten Miami Beach en Ocean Drive. Florida heeft veel meer te bieden dan alleen het zonnige Miami. Een opsomming van enkele highlights:

  • De Everglades: een met moeras omgeven Nationaal Park ten zuiden van Florida. Vanuit Florida kun je eenvoudig een dagtrip maken naar dit beschermde natuurgebied.
  • Pretparken: reis je met kinderen naar Florida? Die hoeven zich niet te vervelen. Zo vind je vlakbij Orlando Walt Disney World Resort, SeaWorld Orlando Resort, Universal Orlando Resort en LEGOLAND Florida.
  • Kennedy Space Center: ben je in de buurt van Orlando? Dan is het Kennedy Space Center een absolute must do! De lanceerbasis van de NASA werden in het verleden gebruikt voor de Apollo vluchten. Het Space Center is een belangrijke toeristische trekpleister. Zo is er een bezoekerscentrum met tentoonstellingen en een filmvertoning. Daarnaast kun je een 2-uur durende rit maken langs alle belangrijke locaties van het Space Center.
  • The Keys: het afreizen van de Florida Keys is wel echt een hoogtepunt als je Florida aandoet. The Keys bestaat uit ruim 1.700 kleine eilanden in het meest zuidelijke gedeelte van Florida.
The Florida Keys
Miami Beach

In 13 dagen alle highlighs van Florida!

Wil je alle highlighs van Florida ervaren in één rondreis? Dat kan in 13 dagen met FOX Reizen. Je begint in Orlando met alle pretparken, rijdt naar Miami voor een dag op Miami Beach en je cruised over de Florida Keys. Verder bezoek je ook nog de Everglades. Deze reis biedt de complete Florida ervaring!

Rondreizen Oost Amerika

De oostkust van Amerika heeft ontzettend veel te bieden voor reizigers. Denk alleen al aan “the city that never sleeps”: New York. Daarnaast vind je in het oosten de hoofdstad van de Verenigde Staten, Washington DC, met als bezienswaardigheden het Witte Huis, het Capitool en heel veel musea. 

Ook voor de natuurliefhebber is er volop avontuur te beleven in het oosten. Op bijna 7 uur reiden van New York ligt de Niagara Falls, waarschijnlijk de bekendste watervallen ter wereld. Bij veel rondreizen door het oosten van Amerika wordt de reis van New York naar de Niagara Falls niet in één dag afgelegd maar met een tussenstop. 

Rondreis Oost Amerika
Empire State Building in New York
Rondreis Oost Amerika Niagara Falls
Niagara Falls

In 10 dagen New York, Niagara Falls en Washington

 

NRV reizen biedt een 10-daagse rondreis aan langs de grootste highlights van Oost Amerika: New York, Niagara Falls en Washington. Tijdens deze rondreis kom je onder anderen door Lancaster County, waar de tijd wel lijkt stil te hebben gestaan. De combinatie tussen wereldse steden, het Amerikaanse platteland en natuurschoon maakt deze reis tot een unieke belevenis. De reis wordt aangeboden voor +/- €1.600 per persoon.

 

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén