We zijn dol op lijstjes! Hieronder lees je de 15 (!) beste tips om zoveel mogelijk te besparen op het huren van een auto in Amerika.

 1. Vergelijk!: Je kunt je auto natuurlijk rechtstreeks bij een autoverhuurbedrijf boeken. Ga je voor de beste deal? Vergelijk dan alle prijzen op vergelijkingswebsite Autoeurope.nl. Je kunt eenvoudig alle prijzen vergelijken op een Nederlandstalige website en de reviews zijn heel positief.
 2. Geen extra bestuurder: Houd het bij één bestuurder voor je huurauto. Veel autoverhuurbedrijven rekenen een toeslag voor een extra bestuurder. Let wel: De staat Californië is vrijgesteld van deze toeslag, geregeld door de wet. Huur je in Californië een auto (de ophaallocatie is leidend) dan is er niks aan de hand.
 3. Huur geen GPS: Een GPS huren bij je huurauto kost je al gauw zo’n 15 dollar per dag. Niet per se nodig, je mobiele telefoon is immers voorzien van een GPS! Er zijn voldoende kaarten beschikbaar die ook offline gebruiken zijn (bijvoorbeeld Maps.me). Liever niet je mobiele telefoon gebruiken? Schaf een goedkope GPS aan van +/- 50 dollar bij de Walmart en je bent klaar om te gaan.
 4. Huur niet op een vliegveld-locatie: Luchthaven-belastingen en het gemak (direct door vanaf het vliegveld) drijven de prijs op. Een huurlocatie op enkele kilometers afstand van het vliegveld kan je geld besparen (Lees ook: Mijd het vliegveld).

 5. Autorondreis door Death Valley:

  Death Valley met de auto

 6. Huur bij een budget autoverhuurbedrijf: Er zijn kortweg 8 grote autoverhuurbedrijven in Amerika met honderden/duizenden pick-up en drop-off locaties door heel Amerika. Een aantal van deze verhuurbedrijven positioneren zichzelf als “low budget” aanbieder. Dit zijn: Budget, Dollar en Thrifty. Direct vergelijken van alle verhuurbedrijven in één keer is natuurlijk nog eenvoudiger, kijk daarvoor op Autoeurope.nl.
 7. Laat je niet verleiden tot een upgrade: Een upgrade op je huurauto wordt je vast aangeboden, en dat is best verleidelijk maar vaak kostbaar. Tevens is in verschillende reviews te lezen dat verhuurders niet altijd even transparant zijn over de kosten die een upgrade met zich mee brengt.
 8. Neem je creditcard mee: Zonder credit ben je in Amerika (bijna) nergens (lees ook: Auto huren Amerika zonder creditcard). Je kunt rekenen op een enorme borg indien je een auto wilt huren zonder creditcard. En hoewel je die kosten terugkrijgt (bij het goed behandelen van de huurauto), is het toch een flinke aanslag op je vakantiebudget bij de start van je rondreis door Amerika.
 9. Bestuurder tussen de 25 en 65 jaar: Tja, aan je leeftijd kun je niet veel doen. Wees je wel bewust van de hogere kosten indien je jonger dan 25 bent of ouder dan 65. Het zou prettig zijn indien je deze kosten kunt schrappen!

 10. Highway 1 van San Fransisco naar Los Angeles:

  Highway 1 Californie

 11. Wees alert op one-way kosten: Het is geen gek idee om je huurauto op te halen in Las Vegas en (bijv.) weer in te leveren in San Fransisco. Veel autoverhuurbedrijven rekenen een one-way fee, wat bij een mooie rondreis kan oplopen tot enkele honderden dollars. Indien mogelijk; maak een rondje met je huurauto. Oftewel; Lever je auto weer in op dezelfde locatie als je de auto opgehaald hebt, dat kan je flink geld schelen. Ondergetekende heeft een rondreis gemaakt van Los Angeles naar Las Vegas en – via verschillende nationale parken – naar San Fransisco. Achteraf bezien zouden we er goed aan gedaan hebben om Highway 1 (zie bovenstaande foto en de headerfoto van deze website) ook mee te pakken (al was het alleen maar om de schoonheid van Highway 1). Dat had ons mogelijk geld gescheeld. Overigens zijn er autoverhuurbedrijven die geen toeslag rekenen voor populaire routes, bijvoorbeeld Sixt bij de door ons afgelegde route Los Angeles – San Fransisco.
 12. Bespaar op extra verzekeringen: Verzekeringen zijn een “cash cow” voor autoverhuurbedrijven. En je kunt er nogal wat afsluiten. Uiteraard heb je een standaard verzekering nodig, welke schade dekt zodra je een ongeluk veroorzaakt (aan je eigen huurauto of de auto van een ander). Je verzekering kun je uitbreiden met een zogenaamde PAI-verzekering (Personal Accident Insurance: Inzittendenverzekering die uitkeert bij letsel of overlijden), een risico die een goede reisverzekering ook afdekt. Verder heb je nog de PEC-verzekering (bagageverzekering), ook reeds geregeld door je reisverzekering. Daarnaast heb je nog de Premium Roadside Service, een verzekering indien je langs de kant van de weg komt te staan met je sleutels in een dichten auto, een lege tank of een lege accu. Keuze te over, weer kritisch in je keuzes.
 13. Weiger de “fuel option”: Normaliter krijg je een huurauto met een volle tank mee. En, heel vriendelijk, de fuel option zorgt ervoor dat je de auto zelf niet hoeft te tanken bij het inleveren. Dat doet het autoverhuurbedrijf voor je. Realiseer je echter dat je in dit geval betaald voor een volle tank, terwijl je de auto mogelijk hebt ingeleverd met een half volle tank. Daar gaan weer de nodige dollars aan vrij onnodige kosten.

 14. Avondspits op de ringweg van Los Angeles:

  Snelweg Los Angeles

 15. Controleer je huurauto op schade: Niets is zo vervelend om afgerekend te worden op schade die je voorganger heeft veroorzaakt. Bekijk je huurauto goed en leg eventuele schade vast met je mobiele telefoon
 16. Koop een koelbox: Geen echte kostenpost gerelateerd aan je huurauto , maar wel op de totale kosten van je rondreis door Amerika. Koop voor voordelige koelbox bij de Walmart en bespaar op junk food langs de kant van de weg.
 17. Boek je huurauto in Nederland: In Nederland kun je rustig oriënteren en vergelijken (vergelijken kan op Autoeurope.nl). Dat wordt aan de counter op LAX (de luchthaven van Los Angeles) toch een andere verhaal.
 18. Huur een auto uit de Economy class: Een kleine “no brainer”, maar hoe kleiner/simpeler de auto hoe goedkoper deze zal zijn. Een blitse huurauto – bijvoorbeeld het huren van een Ford Mustang – is ontzettend gaaf, maar kost je zeker het dubbele. Een persoonlijke afweging!