Chicago, de 3e grootste stad van Amerika, trekt jaarlijks miljoenen bezoekers uit alle delen van de wereld. De stad heeft een indrukwekkende architectuur, fantastische cultuurinstellingen en een bruisend nachtleven. Met een huurauto toer je comfortabel van de ene naar de andere bezienswaardigheid.

Bijvoorbeeld naar de beroemde ‘Magnificent Mile Avenue’ met zijn vele luxe winkels, naar het historische uitgaanscentrum ‘Chicago Loop’ en naar de kilometers lange Navy Pier aan de oever van Lake Michigan. Ook de 110 verdiepingen tellende Willes Tower, de planetariumtheaters van Adler en het Chicago Art Institute zijn aanraders.

Auto huren Chicago Airport

De O’Hare International Airport is een prima locatie om je huurauto op te halen. Nagenoeg alle grote autoverhuurbedrijven zijn er vertegenwoordigd.

Omdat de luchthaven net buiten het centrum van Chicago ligt, rijdt je in de meeste gevallen binnen 20 minuten naar je hotel. Aan het einde van een fantastische vakantie vol onvergetelijke momenten kun je de auto gewoon weer op de O’Hare Airport afleveren.

Auto huren Los Angeles

Vergelijk alle huurauto's in Chicago

De prijzen van een huurauto in Chicago kunnen erg uiteenlopen. Je kunt natuurlijk je huurauto ter plaatse reserveren. Door alle verschillen in prijzen en voorwaarden raden we echter aan om op voorhand een goede vergelijking te maken.

Je kunt de prijzen van huurauto in Chicago eenvoudig vergelijken op de website van Autoeurope.nl. De website is volledig Nederlandstalig, je vergelijkt alle grote autoverhuurbedrijven en je kunt je huurauto tot 48 uur voor de reservering kosteloos annuleren. En mocht je vragen hebben over je reservering, dan is de klantenservice goed bereikbaar: (+31 85 001 2614). 

Met de auto Chicago optimaal verkennen

Chicago ligt in de staat Illinois en telt ongeveer 3 miljoen inwoners in het stadsdeel en 9 miljoen in de gehele metropool. Rijdt met je huurauto ontspannen door de oude gangster wijken die door mannen als Al Capone met tommy-guns werden bestuurd.

Of bezoek de verschillende grote parken in en rond de stad, waar je een diversiteit aan museums, exposities, openluchttheaters en andere culturele attracties vindt. Zowel het centrum van Chicago als de voorsteden zijn blokvormig ingedeeld, waardoor je er makkelijk je weg vindt.

Een auto huren in Chicago biedt je ook de mogelijkheid om andere steden in Illinois te verkennen, zoals het door De Simpsons beroemd gemaakte Springfield. Je kunt zelfs een roadtrip maken door delen van de nabij gelegen staten Indiana, Wisconsin en Michigan.

Zo brengt een dagreis langs Lake Michigan je naar diverse bezienswaardige kleinere steden, waaronder Michael Jackson’s geboorteplaats Gary in Indiana en naar de stad Holland die in Michigan ligt. In de in 1847 door Nederlandse Calvinisten gestichte Holland vindt je nog windmolens, tulpenvelden, kaasfabrieken en een heerlijk bordje snert. Vanuit Chicago kun je ook in circa 3 uren rijden naar een andere Amerikaanse miljoenenstad, Milwaukee.

Tot slot is Chicago het startpunt van de historische Route 66 naar Los Angeles. Deze route is een droom van veel mensen om ooit eens per auto of motor af te leggen!

De beste tijd voor roadtrips in Chicago

Tussen november en maart beleeft Chicago een redelijk strenge winterperiode, met vooral in januari zware sneeuwval. Roadtrips zijn in deze periode in principe niet aan te raden. Maar in de rest van het jaar is het aangenaam weer om erop uit te trekken in een huurauto.

De dagtemperatuur in Chicago loopt in april en oktober op tot ongeveer 14 graden, in mei, juni en september tot 20 graden en in juli en augustus zelfs tot 26 graden. Omdat de stad aan het immense meer van Michigan grenst, waait er ook op warme dagen altijd wel een frisse bries. Chicago staat niet voor niets bekend als ‘The Windy City’.

Vergelijk autoverhuurbedrijven in Chicago, maak een mooie keuze en ervaar het voordeel van een eigen auto in deze prachtige wereldstad!