Wil je een auto huren in New York? New York wordt ook wel de hoofdstad van de wereld genoemd, met als hoogtepunt Manhattan: Times Square, Central Park en het Empire State Building.

Een huurauto in New York geeft je alle vrijheid, want naast het drukke en indrukwekkende Manhattan telt New York tal van prachtige wijken zoals The Bronx, Brooklyn en Queens. Ook kun je een huurauto in New York gebruiken om naar Washington af te reizen (ruim 4 uur rijden) of de hele oostkust af te dalen richting Miami.

Dagelijks vliegen er alleen van de KLM al meerdere toestellen van Amsterdam naar New York. Een perfecte plek dus om je huurauto op te halen! Let er daarbij wel op dat het parkeren van een auto in Manhattan zeer prijzig is; indien je enkel New York aandoet is reizen met het openbaar vervoer aan te raden.

Auto huren New York vliegveld

In tegenstelling tot veel grote Amerikaanse steden telt New York niet één maar twee grote internationale vliegvelden: JFK en Newark International Airport.

Het grootste vliegveld is JFK en ligt op zo’n 30 kilometer rijden van hartje Manhattan. Newark ligt aan de andere kant van Manhattan (westen) en ligt eveneens +/- 30 kilometer rijden vanaf Manhattan.

Wil je een auto huren in New York? Op JFK en Newark zit je goed. Alle grote autoverhuurbedrijven zijn vertegenwoordigd op de vliegvelden van New York.

Auto huren New York

Vergelijk alle huurauto's in New York

De prijzen van een huurauto in New York kunnen erg uiteenlopen. Je kunt natuurlijk je huurauto ter plaatse reserveren. Door alle verschillen in prijzen en voorwaarden raden we echter aan om op voorhand een goede vergelijking te maken.

Je kunt de prijzen van huurauto in New York eenvoudig vergelijken op de website van Autoeurope.nl. De website is volledig Nederlandstalig, je vergelijkt alle grote autoverhuurbedrijven en je kunt je huurauto tot 48 uur voor de reservering kosteloos annuleren. En mocht je vragen hebben over je reservering, dan is de klantenservice goed bereikbaar: (+31 85 001 2614). 

Let op extra kosten voor een tweede bestuurder

De kosten voor een extra bestuurder verschillen per staat. Zo mogen autoverhuurbedrijven in Californië geen toeslag rekenen. In Miami Florida kan de toeslag echter oplopen tot ruim 10 dollar per dag.

Ook in New York mogen autoverhuubedrijven een “additional driver fee” in rekening brengen. Het goede nieuws: de wet heeft bepaald dat de toeslag maximaal 3 dollar per dag mag bedragen. Voor een lange huurperiode kan het bedrag aardig oplopen, vergelijk alle autoverhuurder dus goed!