Phoenix is een grote stad met circa 1,6 miljoen inwoners en wordt ook nog pal omringd door kleinere steden als Scotsdale, Tempe, Mesa en Chandler. Omdat er relatief weinig hoogbouw is, bestrijkt de metropool een omvangrijk gebied.

Een huurauto is haast een noodzaak om de interessantste attracties te bezoeken. In en rond Phoenix vindt je veel natuurparken, archeologische parken en culturele musea. De stad biedt ook een rijke eetcultuur, gezellige uitgaansgelegenheden en een scala aan luxe shopping malls. In het sfeervolle Chase Field stadion een honkbalwedstrijd van de Diamondbacks bijwonen, is een ware belevenis.

Auto huren Phoenix Airport

Op de Phoenix Sky Harbor International Airport zijn alle grote autoverhuurbedrijven vertegenwoordigd. Zo kun je bij aankomst meteen je auto ophalen, de koffers inladen en naar je hotel rijden.

De luchthaven ligt vrijwel in het midden van de stad, waardoor je in de meeste gevallen snel op je bestemming bent. En omdat haast alle wegen in Phoenix kaarsrecht lopen, vind je makkelijk je weg. 

Auto huren Los Angeles

Vergelijk alle huurauto's in Phoenix

De prijzen van een huurauto in Phoenix kunnen erg uiteenlopen. Je kunt natuurlijk je huurauto ter plaatse reserveren. Door alle verschillen in prijzen en voorwaarden raden we echter aan om op voorhand een goede vergelijking te maken.

Je kunt de prijzen van huurauto in Phoenix eenvoudig vergelijken op de website van Autoeurope.nl. De website is volledig Nederlandstalig, je vergelijkt alle grote autoverhuurbedrijven en je kunt je huurauto tot 48 uur voor de reservering kosteloos annuleren. En mocht je vragen hebben over je reservering, dan is de klantenservice goed bereikbaar: (+31 85 001 2614). 

Maak een toeristische route van Phoenix naar de Grand Canyon

Phoenix is de hoofdstad van de staat Arizona die bekend is om zijn indrukwekkende landschappen met grote rotspartijen. Zo vindt je er het western-achtige Monument Valley, een deel van de Rocky Mountains en de spectaculaire Grand Canyon. Tip: maak een spectaculaire helikoptervlucht over de Grand Canyon!

Een roadtrip vanuit Phoenix naar de Grand Canyon gaat over ongeveer 400 kilometer en brengt je langs prachtig woestijnlandschap en diverse toeristische trekpleisters, zoals de Apache Trail, Montezumas Castle en het kunststadje Sedona. Je kunt de trip heel goed met een sedan voertuig maken, maar voor optimaal comfort is het beter om een SUV te huren.

Vanuit Phoenix naar Las Vegas en Los Angeles rijden

In het westen grenst de staat Arizona aan de staten Nevada en Californië. Vanuit Phoenix rijdt je over fantastische snelwegen naar zowel Las Vegas in Nevada als Los Angeles in Californië. Een roadtrip naar de casinostad duurt ongeveer 4 ½ uur en naar L.A. is het circa 6 uur rijden. Benieuwd naar een reisverslag met Las Vegas en Los Angeles? Lees hier een uitgebreid verslag van een rondreis door West Amerika!

Met een ruimer budget kun je zelfs beide bezienswaardige steden in je autorondreis opnemen. Naar het zuiden toe bereik je vanuit Phoenix binnen 3 uurtjes de stad Nogales dat deels in Amerika en deels in Mexico ligt.

De beste periode voor toeristische routes vanuit Phoenix

Phoenix is een van de weinige vakantiebestemmingen in de VS die je beter niet in de zomer kunt bezoeken. De stad heeft een woestijnklimaat waarbij de temperatuur in de maanden juni, juli en augustus tot 40 graden kan oplopen. 

In mei en september kan het ook nog redelijk warm worden, maar in alle andere maanden van het jaar ervaar je overdag heerlijke temperaturen tussen 20 en 30 graden. En omdat het in deze regio nauwelijks regent, kun je elk moment van de dag erop uit trekken. Vergelijk autoverhuurbedrijven in Phoenix en kies de ideale wagen om het zonnige zuidwesten van Amerika te verkennen.