Met een Ford Mustang Cabrio Amerika doorkruisen. Honderden kilometers Route 66 voor je liggen, het dakje open en een ruim 300 PK sterke V6 in het vooronder. Wie droomt er niet van!

Kosten Ford Mustang verhuur USA

Met een Ford Mustang door Amerika toeren, het klinkt als een onbetaalbare optie. En ja, een Ford Mustang huren is duurder dan bijvoorbeeld een Toyota Yaris, zo ongeveer de meest saaie auto die je kunt huren 😉 (en ja, ook een van de goedkoopste).

De extra kosten voor het huren van een Ford Mustang zijn redelijk goed te overzien. Voor een Yaris betaal je voor 14 dagen zo’n 350 euro (periode juni), waarbij dit voor eens Ford Mustang +/- 700 euro bedraagt. Let wel, dergelijke prijzen gelden voor het instapmodel van de Ford Mustang, en niet het topmodel: de V8 GT Premium met ruim 400 pk

En Brandstof?

Tja, portemonnee- en milieuvriendelijk is de Mustang niet. Een ruim 400 PK sterke V8 (indien je de luxe Mustang, de GT Premium huurt) verbruikt bijna drie keer zoveel brandstof dan een 4 cilinder Toyota Yaris. En dat ga je merken bij een roadtrip van 2.000 kilometer. Een meevaller; de brandstofkosten zijn in Amerika (heel veel) lager dan in Nederland.

Kleine rekensom: In de staat Californië betaal je +/- $2.69 per gallon. Één gallon is 3,785 liter. Oftewel, je betaalt $0,71 per liter benzine. En dan is het even afhankelijk van de actuele wisselkoers wat je in euro’s betaald. Op het moment van schrijven betaal je voor één liter benzine €0,59.

Je Ford Mustang tank van 60 liter volgooien kost je 35 euro. Heb je toch voor de Toyota Yaris gekozen dan betaal je (door de kleinere tank van 42 liter) slechts +/- 24 euro aan de pomp.

Rekenen we deze prijzen door naar een roadtrip van 2.000 kilometer, dan betaal je met een Ford Mustang zo’n 150 euro aan brandstof (ja, voor de gehele reis…) en met de Toyota Yaris zo’n 55 euro.

Iconische auto

Best interessant, die kosten. Maar laten we eerlijk zijn, een Ford Mustang huur je niet omdat het rationeel gezien zo’n goede beslissing is. De Ford Mustang is één van de meest iconische auto´s van Amerika. De eerste exemplaren rolden in 1964 van de productieband en sindsdien zijn er miljoenen van verkocht. Een fantastische auto die van je reis door Amerika een echte bucket list ervaring maken!

Zodra ik weer naar Amerika zou afreizen zou ik het wel weten: een Mustang Convertable it is! “The trip is more important than the destination!”

Waar huur ik een Ford Mustang?

Dat is best een goede vraag. Verhuurders zijn er genoeg, waar je echter voor moet waken is het feit dat je doorgaans een “klasse” huurt en niet een specifieke auto. Kortom; je haalt je Ford Mustang op bij de Airport, staat er een Mercedes Cabrio voor je klaar. Geen verkeerde auto maar niet de USA ervaring die je voor ogen had.

Op de website van Auto Europe (Autoeurope.nl) kun je de grootste aanbieders (Hertz, Sixt, Europecar, Budget, Avis) met elkaar vergelijken.

De voordelen van Autoeurope.nl:

 • Autoeurope.nl is een volledige Nederlandstalige website.
 • Je zoekt een huurauto bij alle grote autoverhuurbedrijven. Het is dus eenvoudig om de voordeligste deal te vinden.
 • Bij Autoeurope.nl kun je tot 48 uur voor de reservering kosteloos annuleren.
 • De recensies van Auto Europe NL zijn zeer positief. Benieuwd? Lees ze hier.
 • De klantenservice van Autoeurope.nl is telefonisch goed bereikbaar (+31 85 001 2614). Maandag t/m vrijdag: 09:00 tot 20:30. Zaterdag: 09:30 tot 17:00. Zon- en feestdagen: 10:30 tot 18:00.

Verder biedt Hertz de mogelijkheid om specifiek de auto naar keuze te reserveren, en dus niet “Ford Mustang or similar“. Het betreft hier auto’s in de Adrenaline, Dream and Prestige Collection.

Oja, nog een voordeel van het huren van een Mustang uit de Adrenaline Collection: Je krijgt de Mustang GT Premium mee (en niet de V6, het instapmodel), welke beschikt over een ruim 400 PK sterke V8. Let wel; deze bijzondere auto betreft niet altijd de cabriolet, iets om scherp op te zijn indien een open dakje de voorkeur heeft.

Ford Mustang or similar

Zoals gezegd; reserveer je een “standaard” Ford Mustang, dan kan het zijn dat er een “similar” voor je klaar staat. En dat hoeft natuurlijk niet per definitie slecht te zijn, éen van de similar modellen die veel verhuurders aanbieden is de Chevrolet Camaro, een best wel brute American Muscle Car.

Andere auto’s die je in de categorie “Similar” tegen kunt komen:

 • Volkswagen Beetle Cabriolet
 • Chrysler 200 convertible
 • Mitsubishi Eclipse Spyder
 • Volkswagen Eos
 • Infiniti Q60 convertible
 • Volvo C70 convertible

Note: kofferruimte

Hoe fantastisch de Ford Mustang ook is, praktisch (lees: veel bagageruimte) is de auto niet. Iets om enigzins rekening mee te houden.