Auto huren Amerika tips
Met een huurauto door Amerika is de mooiste manier om dit prachtige land te leren kennen. Op deze pagina vertel ik je mijn ervaring en geef ik tips over het huren van een auto in Amerika!
Begin met het vergelijken van prijzen! In Amerika zijn veel autoverhuurbedrijven actief, waaronder Hertz, Sixt, Alamo en Avis. Op Autoeurope.nl kun je de prijzen van alle aanbieders in één oogopslag met elkaar vergelijken.
Huur op het vliegveld
Het is verreweg het makkelijkste om je huurauto gelijk bij het vliegveld op te halen. Bij alle grote vliegvelden is een zogenaamde ‘Car Rental Center’ gevestigd op ongeveer 10 minuten rijden van de airport.
De route naar het Car Rental Center wordt duidelijk op het vliegveld aangegeven en is vaak te bereiken met de bus of airtrain.
25 jaar of ouder
De meeste autoverhuurbedrijven in Amerika hanteren een minimale leeftijd van 25 jaar voor de bestuurder. Sommige autoverhuurbedrijven accepteren 21 jaar als minimale leeftijd. Hier zijn vaak extra kosten aan verbonden. Bekijk dit dus goed.
Creditcard op je eigen naam
Zonder creditcard kom je niet ver in Amerika. En je krijgt zeker geen huurauto mee zonder creditcard. Neem er dus een mee die op je eigen naam staat.
Car Rental Center
Bij het Car Rental Center vind je een hele lange rij met balies waar alle autoverhuurbedrijven naast elkaar gevestigd zijn. Na het inchecken bij het autoverhuurbedrijf van jouw keuze, loop je een enorme parkeergarage binnen waar je een huurauto mag uitzoeken.
Zoek zelf je huurauto uit in de categorie die je geboekt hebt. De sleutels zitten in de auto’s en bij het verlaten van het Car Rental Center wordt de huurauto van je keuze geregistreerd op jouw naam.
Zit er geen auto bij naar jouw wens? Overleg dan zeker aan de balie. Soms staan er nog andere auto’s klaar die nog schoongemaakt moeten worden. Of je kunt een upgrade krijgen voor een kleine meerprijs.
1. Vergelijk huurauto’s in Amerika
Je kunt je huurauto natuurlijk rechtstreeks bij een autoverhuurbedrijf boeken. Maar wil je een goede deal? Dan loont het zeker om de prijzen van verschillende autoverhuurbedrijven te vergelijken.
Via onderstaande button naar Autoeurope.nl kun je eenvoudig prijzen vergelijken van grote aanbieders als Hertz, Sixt, Alamo, Avis en nog enkele verhuurders. Het is een Nederlandstalige website en je profiteert van de voorwaarden van Autoeurope.nl, zoals de mogelijkheid om je huurauto tot 48 uur van te voren kosteloos te annuleren.
2. Extra bestuurder ja of nee
Veel autoverhuurbedrijven rekenen een toeslag voor een extra bestuurder, de ‘additional driver fee’. De toeslag bedraagt ongeveer 12 a 14 dollar per dag.
Vaak geldt er een maximum toeslag voor de hele verhuurperiode. Zo rekent Hertz een maximale additional driver fee van 189 dollar en autoverhuurbedrijf Budget 65 dollar.
De staat Californië is vrijgesteld van deze toeslag. Dit is geregeld door de wet. Ook als je vanuit Californië naar andere staten rijdt, dan nog is deze toeslag niet van toepassing. De locatie waar je de huurauto ophaalt in namelijk leidend. En dat is gunstig, want veel rondreizen door Amerika vertrekken vanuit Californië.
Ook in de staat New York wijken de regels af. Autoverhuurders mogen maximaal 3 dollar per dag rekenen voor een extra bestuurder.
3. Huur geen GPS
Een GPS huren bij je huurauto kost je al gauw zo’n 15 dollar per dag. Dat tikt flink aan bij een rondreis van bijvoorbeeld 3 weken. Ook is het niet nodig om een GPS te huren, je mobiele telefoon is immers voorzien van een GPS.
Met Google Maps kun je kaarten downloaden en vervolgens zonder actieve internetverbinding gebruiken. Alternatieven zijn er ook, zoals Maps.me. Zelf heb ik altijd beide apps op mijn telefoon staan om er zeker van te zijn dat ik de weg kan vinden.
Onze huurauto in Zion NP, een Mitsubishi ASX (in Amerika Mitsubishi Outlander genoemd). Een prima auto, maar wel klein voor een rondreis van 5 weken met 2 kleine kinderen.
4. Huur bij een budget autoverhuurbedrijf
Er zijn kortweg 8 grote autoverhuurbedrijven in Amerika met honderden pick-up en drop-off locaties door heel Amerika. Een aantal van deze verhuurbedrijven positioneren zichzelf als “low budget” aanbieder.
De goedkopere autoverhuurbedrijven in Amerika zijn Budget, Dollar en Thrifty. Kijk zeker of je hier een goede deal kunt vinden. Mijn advies is om alle autoverhuurbedrijven goed te vergelijken via Autoeurope.nl.
De prijzen verschillen enorm, zowel voor het type auto, de verhuurperiode als de locatie.
5. Laat je niet verleiden tot een upgrade
Eenmaal aangekomen bij de balie van het autoverhuurbedrijf wordt je hartelijk een upgrade aangeboden. Voor een meerprijs kun je een nog mooiere huurauto uitzoeken uit de brochure op de balie.
Heel verleidelijk natuurlijk. Het is goed om er bewust van te zijn dat het aanbod voor een upgrade waarschijnlijk gaat komen. En, als je de kosten laag wilt houden, is het goed om hier niet op in te gaan.
Wij hebben wel eens upgrade geaccepteerd. Aan de balie kunnen ze vaak best een goede prijs aanbieden voor een mooiere auto. Het is dus maar net wat je wilt!
6. Neem je creditcard mee
Zonder credit ben je nergens in Amerika. Neem dus absoluut een creditcard mee die op je eigen naam staat. Zonder creditcard kun je rekenen op het cash betalen van een enorme borg om de auto mee te krijgen. Als je deze al meekrijgt.
Ook voor andere zaken, zoals het inchecken bij hotels, heb je een creditcard nodig. Zelf heb ik de Mastercard Classic, een goedkope creditcard voor €29,95 per jaar en maximale bestedingslimiet van €5.000. Dit is ruim voldoende, ook omdat je altijd geld kunt overmaken van je bank naar je creditcard.
Onze huurauto in Boston, een grote en hele comfortabele Toyota Highlander. We hebben enorm genoten van het comfort en de ruimte van deze forse auto!
7. Wees alert op one-way kosten
Bij een one-way autohuur lever je de auto op een andere plek in dan waar je deze opgehaald hebt. Bijvoorbeeld: je haalt de huurauto in San Francisco op en levert deze in Los Angeles weer in.
Een one-way autohuur is vaak geen probleem. Het is wel goed om te weten dat veel autoverhuurbedrijven een one-way fee in rekening brengen. Het is dus goedkoper om de auto op dezelfde plek weer in te leveren als waar je deze opgehaald hebt.
8. Auto huren Amerika leeftijd: vanaf 25 jaar
Aan je leeftijd kun je natuurlijk niet veel doen. Maar het helpt wel als je tussen de 25 en 65 jaar oud bent om een auto te kunnen huren in Amerika. Voor jongere bestuurders wordt een flinke toeslag gerekend. Deze toeslag wordt ook wel ‘young driver fee’ of ‘young renter fee’ genoemd.
Bij de organisaties Hertz, Thrifty en Dollar is het mogelijk om een auto te huren vanaf 20 jaar oud. Bij de organisaties Alamo, Budget, Sixt, Avis, Enterprise en National is de minimale leeftijd 21 jaar.
De toeslag voor jonge bestuurders varieert per autoverhuurbedrijf. De meeste verhuurders rekenen zo’n 25 a 27 dollar toeslag (surcharge) per dag. Bij een huurperiode van twee weken heb je het dan over ongeveer 350 dollar. Een auto huren onder 25 jaar in Amerika is dus goed mogelijk. Het loont wel extra om de prijzen goed te vergelijken!
Uitzondering op de leeftijd restricties zijn de staten New York en Michigan, waar je al vanaf 18 jaar oud een auto kunt huren. De toeslag is hier ook op aangepast. Voor bestuurders tussen de 18 en 20 jaar betaal je ongeveer 40 a 65 dollar toeslag per dag. Je kunt dus een auto huren in Amerika als je 18 of 19 jaar bent, maar de mogelijkheden zijn beperkt en het is erg duur.
9. Bespaar op extra verzekeringen
Verzekeringen zijn een “cash cow” voor autoverhuurbedrijven. En je kunt er nogal wat afsluiten. Uiteraard heb je een standaard verzekering nodig, welke schade dekt zodra je een ongeluk veroorzaakt (aan je eigen huurauto of de auto van een ander).
Je verzekering kun je uitbreiden met een zogenaamde PAI-verzekering (Personal Accident Insurance: Inzittendenverzekering die uitkeert bij letsel of overlijden). Dit is een risico die een goede reisverzekering ook afdekt. Verder heb je nog de PEC-verzekering (bagageverzekering). Dit is ook reeds geregeld door je reisverzekering.
Tot slot heb je nog de Premium Roadside Service, een verzekering indien je langs de kant van de weg komt te staan met je sleutels in een dichte auto, een lege tank of een lege accu. De medewerker van het autoverhuurbedrijf zal zeker proberen om je deze extra (dure) verzekering te verkopen (“iedereen neemt deze verzekering”). Overweeg zelf goed of je dit minimale risico (met hoge kosten) wilt verzekeren.
Onze huurauto in Texas, een grote Dodge RAM V8. Een heerlijke truck en een echt typische Amerika beleving!
10. Weiger de “fuel option”
Bij het ophalen van je huurauto wordt je de ‘fuel option’ aangeboden. Je hoeft je huurauto, die je met een volle tank meekrijgt, niet in te leveren met een volle tank. Dit doet het autoverhuurbedrijf voor je nadat je de auto ingeleverd hebt.
En dat is natuurlijk een mooie service van het autoverhuurbedrijf. Het is goed om te weten dat je relatief veel betaald voor deze optie om je auto vol te tanken na afloop van de huurperiode.
En die kosten worden uiteraard nog even afgeschreven van je creditcard zodra je weer in Nederland bent. Een tip: weiger de fuel option en tank de auto zelf even vol vlak voordat je deze weer inlevert. Er zijn vaak voldoende tankstations vlakbij het Car Rental Center te vinden.
11. Controleer je huurauto op schade
Niets is zo vervelend om afgerekend te worden op schade die je voorganger heeft veroorzaakt. Bekijk je huurauto goed en leg eventuele schade vast met je mobiele telefoon. Dit voorkomt gedoe achteraf.
Wij hebben nog nooit problemen gehad in Amerika met schade. Ook zagen de huurauto’s er altijd keurig uit. Vaak kregen we een zo goed als nieuwe huurauto mee. Het is wat mij betreft altijd goed om scherp te blijven en controleer je auto dus voor de zekerheid.
12. Huur een auto uit de Economy class
Het is natuurlijk vrij logisch, maar hoe kleiner/simpeler de auto hoe goedkoper deze zal zijn om te huren. En dat scheelt echt tientallen euro’s per dag en honderden euro’s voor een rondreis van enkele weken.
Een Dodge Ram huren of een Ford Mustang huren in Amerika is natuurlijke een fantastische ervaring, en als je een liefhebber bent van auto’s en je kunt het betalen, zeker doen! Maar een dikke auto kost je zeker het dubbele ten opzichte van een eenvoudige auto. Goed om te weten!
Car Rental Center bij de luchthaven in Boston
Veel gestelde vragen over autoverhuur Amerika
De meeste autoverhuurbedrijven zijn gevestigd op de luchthaven. Een ideale plek om je huurauto op te halen! Direct na het ophalen van je bagage ga je naar het Car Rental Center op de luchthaven. Vaak is deze lopend, met de bus of air shuttle te bereiken op slechts een paar minuten afstand van het vliegveld. Grote en populaire luchthavens om een auto te huren in Amerika zijn Los Angeles (LAX), San Francisco (SFO) en New York (JFK).
Vrijwel alle verhuurders in de Verenigde Staten bieden standaard ‘ Ongelimiteerde Kilometers’ aan. En dat komt goed van pas in Amerika, waar de rijafstanden heel lang kunnen zijn. Een onbeperkt aantal kilometers voor je huurauto ga je onbezorgd op reis. Controleer bij het vergelijken van huurauto’s goed of ‘Ongelimiteerde Kilometers’ staat aangegeven.
Bij het huren van een auto in Amerika moet je rekening houden met een aantal kosten. Ten eerste natuurlijk de kosten om de auto te huren en de verzekering voor je huurauto. Daarnaast kun je te maken krijgen met aanvullende kosten, zoals een ‘one way fee’ (kosten om je huurauto in een andere stad weer in te leveren), kosten voor een extra bestuurder en de ‘fuel option’ (het autoverhuurbedrijf tankt de auto weer vol na het inleveren).
Om een auto te huren in Amerika moet je minimaal 25 jaar oud zijn. Vanaf 21 jaar kun je ook een auto huren maar dan betaal je wel een forse toeslag, de ‘young driver fee’. Je moet minimaal één jaar in bezit zijn van een rijbewijs. Het Nederlandse rijbewijs is gewoon geldig voor een huurauto in Amerika, mits je niet langer dan 90 dagen blijft. Een andere belangrijke regel: neem je creditcard mee. Bij praktisch alle autoverhuurbedrijven heb je een creditcard nodig om je huurauto mee te krijgen.