Wil je een auto huren in Los Angeles? Voor veel toeristen is Los Angeles het startpunt voor hun rondreis door west Amerika! Los Angeles is de perfecte stad om je huurauto op te halen. Jaarlijks bezoeken tientallen miljoenen toeristen de wereldstad LA om een bezoek te brengen aan de filmstudio’s, stranden en pretparken.

Auto huren Los Angeles Airport

Één van de meest populaire plekken om je huurauto op te halen is vanaf Los Angeles International Aiport. Het vliegveld, afgekort als LAX,  ligt op circa 24 kilometer ten zuidwesten van Los Angeles. 

Los Angeles International Airport is één van de drukstbezochte vliegvelden ter wereld. Wil je een auto huren in Los Angeles? Op LAX zit je goed. Alle grote autoverhuurbedrijven zijn vertegenwoordigd op LAX.

Auto huren Los Angeles

Filmpje met highlights in Los Angeles

In mei en juni 2019 heb ik met mijn gezin met 2 kinderen (2 en 4 jaar) een rondreis gemaakt door West Amerika. Onze kinderen (en wij) hebben een fantastische tijd gehad.

De afstanden in Amerika zijn groot. Alleen in Los Angeles zelf zit je al gauw een uur in de auto om van A naar B te komen. Toch spannend hoe kinderen de reis zouden ervaren. We hebben de reisdagen goed verspreid over de gehele reis en maximaal 5 uur rijden op één dag aangehouden. Dat laatste is ook maar 2 keer voorgekomen tijdens de gehele reis. Zelfs na zo’n dag riep onze dochter vanaf de achterbank dat ze de mooiste dag van haar leven had.

Kortom; de kinderen vonden de lange autoreis door West Amerika geen enkel probleem. Ze genoten vooral van alle tijd samen. Tip: neem onderweg een iPad en wat te eten mee. Deze zoethoudertjes zijn zeker fijn op de momenten dat ze zich vervelen en je nog een uurtje te gaan hebt.

Vergelijk alle huurauto's in Los Angeles

De prijzen van een huurauto in Los Angeles kunnen erg uiteenlopen. Je kunt natuurlijk je huurauto ter plaatse reserveren. Door alle verschillen in prijzen en voorwaarden raden we echter aan om op voorhand een goede vergelijking te maken.

Je kunt de prijzen van huurauto in Los Angeles eenvoudig vergelijken op de website van Autoeurope.nl. De website is volledig Nederlandstalig, je vergelijkt alle grote autoverhuurbedrijven en je kunt je huurauto tot 48 uur voor de reservering kosteloos annuleren. En mocht je vragen hebben over je reservering, dan is de klantenservice goed bereikbaar: (+31 85 001 2614). 

Extra bestuurder? Gratis in Los Angeles!

De wet in Californië heeft het autoverhuurbedrijven verboden om een extra bestuurder toeslag te heffen. Bij het huren van een auto in Los Angeles worden er dus geen extra kosten gerekend voor een extra bestuurder. En dat is goed nieuws, in andere staten kan de extra bestuurder toeslag oplopen tot ruim 10 dollar per dag.

Ervaring met een huurauto in Los Angeles

Een aantal jaren geleden heb ik zelf heb ik met een huurauto mogen rondrijden over de 16-baans ringweg van Los Angeles. Een hele bijzondere ervaring, en niet alleen om de grote slee (Lincoln Towncar) die we hadden gehuurd. In Los Angeles is het praktisch altijd druk, we mochten dus regelmatig aansluiten achterin de file. Het viel ons op dat we onze huurauto eigenlijk op alle hotspots goed konden parkeren: bij de Universal Studios, naast het stadion bij de Los Angeles Lakers en het Griffith Park Observatory (absolute aanrader!).

In 2019 ben ik wederom in Los Angeles geweest, deze keer met mijn gezin met 2 kinderen. Zie hierboven een video-impressie van die ervaring.

Los van de drukte is het rijden in Los Angeles ons uitstekend bevallen. De wegen zijn, vergeleken met Nederlandse wegen, erg ruim opgezet. Onze huurauto was een automaat (zoals praktisch alle auto’s in Amerika), en dat is nadat je gewend bent een verademing! Kortom: we kunnen een huurauto in Los Angeles van harte aanbevelen!

Onze huurauto in Los Angeles
Roadtrip USA Huurauto